TOTUUS HÄMÄRTYY

Meneillään on sen laatuinen mediamyllytys, että totuus taitaa auttamatta sen jalkoihin jäädä. Tarkoitan tietysti kuviota KEVA-KESKUSTA-MEDIA.

Vaalirahoituksestahan kyse on, ja asiasta en tiedä sen enempiä kuin mitä media on kertonut, ja toisaalta sen mitä terve järki sanoo. Sääliksi kuitenkin käy niitä, jotka erityisesti Helsingin median hampaisiin sattuvat jäämään.

Olen erilaisilta kekustelupalstoilta lukenut raivostuneiden kansalaisten kommentteja. Niiden lukemisen jälkeen on aika vaikea uskoa, että Keskusta on jo toista vaalikautta Suomen suosituin ja suurin puolue. Ihan äänestäjien päätöksellä. Nettikeskustelijoiden kannanottojen mukaan kun puolue koostuu pelkistä rikollisista.

Voisivatko äänestäjät todella olla niin väärässä, että kahdeksaksi vuodeksi ovat äänestäneet maan suurimmaksi puolueeksi ja johtavaksi hallituspuolueeksi rikollisjoukkion?

Tuskin.

Taitaa nyt ollakin enemmän kyse siitä että kesälomakaudella medialla on aiheista pulaa, ja erityisesti verkkolehdet tappelevat kävijämääristä otsansa hiessä. Esimerkiksi vrkkolehti Uuden Suomen lukijamäärä on kulkenut lehmän hännän luonnolliseen suuntaa, siis alaspäin. Siksi US vedättää mitä tahansa mistä se kuvittelee kohua aikaiseksi saavansa. Uusi Suomi tunnetaan perussuomalaisten äänitorvena, mikä ehkä jotain selittää.
Pitäisi siellä Helsingin suunnalla varmaankin opetalla hiukan hämäläisyyttä, ja lopettaa hosuminen. Meinaan, että kyllä tässä ehditään vähemmälläkin mediakiireellä.

Siinä kiirussa kun tapaa totuus välillä hämärtyä, ellei peräti unohtua kokonaan.

6 kommenttia artikkeliin “TOTUUS HÄMÄRTYY”
 1. avatar Jack Andolini sanoo:

  Aloitetaan jälleen siitä, että olen kanssasi samaa mieltä yhdestä asiasta: kaikki suuret (ja vähän pienemmätkin) puolueet ovat ryvettyneet aivan samalla tavalla tässä rahoitusjupakassa. Keskusta vain on tehnyt sen toistaiseksi räikeimmin, kun on vastattu välillä aivan toisiin kysymyksiin kuin on esitetty ja toisinaan taas luovasti unohdettu mistäs niitä senttejä taas tulikaan?

  No, asiaan. Itse näkisin asian niin, että nyt on ostettu kovalla rahalla hallitus, joka tekee ostajilleen mieleisiä päätöksiä (HUOM! Ideapark). Miten tämä eroaa vaikkapa siitä, jos tarjoan suoraan vaikka liikenneministerille 50 000 € ”rahoitusta” jos hän pitää huolen että vaikkapa autokatsastus poistettaisiin Suomesta? Ero on ainoastaan siinä, että jos yksityinen rahoittaa ja saa siitä etua, on kyseessä korruptio. Jos saman tekee yritys peiteorganisaation kautta, kyseessä on rahoitus.

  Ja tämä olematon ero on saanut kansan raivoihinsa. Toivottavasti se riittää vaihtamaan koko Arkadianmäen kerralla ennenaikaisissa vaaleissa sellaiseen edustajistoon, jossa olisi uusia, ryvettymättömiä kasvoja.

  Juuri nyt median pitää toimia neljännen valtiomahtinsa valtakirjan mukaisesti. Kaikki pitää kaivaa esiin ja painostaa poliittisia päättäjiä tekemään omat johtopäätöksensä. Muutoin voidaan suoraan palata takaisin Kekkoslovakian aikaan.

 2. avatar pekkasiikala sanoo:

  Jack Andolini,

  Kiitos kommentista!

  Suhtaudun hieman kriittisemmin näihin tapoihin vetää yhteyksiä eri asioiden välille.

  Yksityinen sektori, siis yritykset, harjoittavat toimintaa jonka pitää olla kannattavaa. Jos ideaparkeja rakennetaan Lempäälään ja myös jonnekin pohjoiseen Suomeen, niin kyse on puhtaasta bisneksestä.

  Nyt kuitenkin syntyy sellainen käsitys, että valtiovallan tulisi estää tällainen yritystoiminta, tai että yritystoiminnan kannattavuus perustuu valtiovallan rahoihin. Tai että yritystoiminnan salliminen olisi korruptiota. Ei se näin ole.

  Jos hallitus haluaa pitää Suomen asuttuna, ja hoitaa työllisyyttä, ei sen tehtäviin kuulu yritystoiminnan estäminen. Vai kuuluuko?

  Autokastastustoiminta on hyvä ja hupaisa esimerkki siitä kuinka hyvää tarkoittava valtiovallan päätös voi muuttua itsensä peilikuvaksi. Katsastustoiminta piti vapauttaa kilpailulle, minkä seurauksena ulkomaiset sijoittajat omistavat kaikki katsastusasemat ja käytännössä muodostavat kartellin.

  Palvelu on parantunut, mutta hinnat ovat samalla nousseet järkyttävää vauhtia, eikä kilpailuttamisesta ole mitään hyötyä.

  Tavallisen kansalaisen kannalta ”kekkoslovakiassa” valtion monopoli hoiti katsastustoiminnan huomattavast kuluttajaystävällisemmin, siis jos tarkastellaan hintoja.

  Median pitää asioita tonkia, mutta ammattitaidolla. Kiistatta on niin että ammattitaito on nyt keskittynyt otsikoihin ja kohuihin, eikä itse asioihin. Medilata puuttuu tutkivan journalismin taito ja kyky. Tai halu siihen.

  Haluaisin nähdä median luopuvan kohuilusta ja keskittyvän asioihin.

 3. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys pekkasiikala!
  HeSarissa oli kunnianhimoinen ja rohkea toimittaja Harri Nykänen.
  Kuinkas sitten kävikään.
  Lopetin ko. lehden tilaamisen,
  sen sisällöstä on tullut neitijournalismia.
  T. Riitta N.

 4. avatar pekkasiikala sanoo:

  Heippa Riitta,

  Näinhän asia on. Journalistinen ammattiatito on katoava luonnonvara, koska on syntynyt käsitys jonka mukaan netti on se ainoa oikea totuuden torvi. Niinpä meillä todellakin ollaan siirtymässä nettijournalismiin laadukaan journalismin sijasta.

 5. avatar Pimu sanoo:

  Minä olen enemmänkin huolestunut tästä nykyajan copy&paste-journalismista, joka aina vaan tuntuu lisääntyvän mitä enemmän medioita on juttuja toitottamassa. Samat ”uutiset” saa lukea ja kuulla sanasta sanaan samanlaisina jokaiselta radio- ja tv-kanavalta sekä printti- ja nettijulkaisuista lukemattomia kertoja päivässä, eikä missään kyseenalaisteta enää näitä virallisia totuuksia, saatika että virallisen propagandan totuuksien vastaiset näkemykset saisivat palstatilaa tai kaistanleveyttä ja sitä kautta näkyvyyttä. Liekö nykyään toimittajakoulussa opeteta muita kuin ctrl-C + ctrl-V näppäinyhdistelmien käyttöä?

 6. avatar pekkasiikala sanoo:

  Heissan Pimu,

  Olet oikeassa. Tässä esimerkki elävästä elämästä:

  1. Italialainen autolehti julkaisi kohu-uutisen, jonka mukaan Räikkösen ura Ferrarilla on ohi.

  2. Suomalainen lehti kopioi uutisen ja nosti sillä kohun.

  3. Kohusta kiinnostuneena italialainen lehti siteerasi suomalaislehteä (alunperin omaa juttuaan) ja nosti siitä kohun.

  Noin se nykyinen ”Lehti: …… ……” journalismi toimii. Sama uutinen kiertää pahimmoillaan halki Europpan, ja alkuperäinen uutisoija julkaisee uutisen taas tuoreena. Todellista kierrätystä! Ja lukijan pilkkaamista.

Jätä kommentti

css.php