VASTUULLINEN HALLITUSPOHJA 2011

Olen Uuden Suomen blogissani tänään kirjoittanut seuraavaa, joka on ihan hyvää luettavaa täälläkin:

Antti Kalliomäki jäi taas kerran aloituskorkeuteen. Veteraanien MM-kisoissa ja poliittisessa keskustelussa. Miten tuollainen mies on voinut olla valtionvarainministeri? Niin tai näin, tässä vakavaa asiaa tulevasta hallituspohjasta, ja älykkäämpää kuin Kalliomäen höpötykset.

Seuraavan hallituksen niskaan kaatuu aika kasa laman seurauksia. Jokainen tervepäinen nykyaikainen poliitikko ymmärtää, että silloin on vastuunkannon aika. Vain pelkuri, ja pelkästään omaa ja oman puoueensa kannatusta ajatteleva poliitikko voi suunnitella pitkää oppositiouraa.

Niin Kalliomäki tekee. Oppositiosta käsin kun voi kritisoida kaikkea, haukkua kaikkea, vaatia kaikkea ja tuomita kaiken. Olla siis niin populisti kuin ikinä kitusista irtoaa.

Jos ajatellaan (ajateltaisiin) maan etua ja sosiaalidemokraattien kannattajien etua, maassa pitäisi 2011 aloittaa toimintansa hallitus, jossa poikkeuksellisesti olisivat mukana SDP, Keskusta ja Kokoomus. Ken ei ymmärrä miksi, hän jääköön päätään raapimaan.

Jossain vaiheessa tässä maassa pitäisi kyetä puhaltamaan yhteen hiileen. Kalliomäelläkin pitäisi kokemusta sen verran olla, että hänen tulisi käsittää ettei pelkkä vasemmistohallitus yksin voi ongelmia ratkaista. Eikä pelkkä oikeistohallitus. Niinpä hänen pitäisi hyväksyä vähintään yksi porvaripuolue hallituskummpaniksi. Vaan ei taida riittää ymmärrys siihen.

Yhtä hyvin tulisi porvareiden tajuta, että laman laskuja maksettaissa vasemmiston olisi oltava mukana, eikä oppositiossa. Poliittisten puolueiden keskinäinen lapsellinen sota pitäisi ehdottomasti haudata, ja kerrankin kantaa porukalla vastuuta.

Looginen ratkaisu on kolmen suuren hallitus. Yhdeksi hallituskaudeksi. Sen jälkeen voi sitten taas itse kukin ryhtyä vastustamaan tai kannattamaan kaikkea, sen mukaan istuuko oppositiossa vai hallituksessa. Mutta se yksi hallituskausi todellista yhteistyötä maan edun nimissä on todella tarpeen.

Jopa Perussuomaiset ovat mahdollinen hallituspuolue, sillä sikäli kuin oiken olen ymmärtänyt, he lakkauttamalla maahanmuuton ja kaksikielisyyden saavuttaisivat eri lähteiden mukaan 50 – 100 miljardin säästöt. Yksinkertaisille tiedoksi, että tuo sisälsi paljon ironiaa taholtani.

Suomalainen poliittinen järjestelmä on niin luutunut vanhoihin jakoihin, että maan etu on päässyt unohtumaan. Kuka tosissaan voi uskoa, että jos eduskunnassa istuisi 200 kokoomuslaista, tai 200 kepulaista, tai 200 demaria, niin  kaikki sujuisi kuin tanssi ikään?

Joskus on periaatteista tingittävä. En näe mitään syytä, periaattellista, etteivätkö Kokoomus, Keskusta ja SDP voisi vuonna 2011 muodostaa yhteisen hallituksen. Kekkosen aikana puhuttiin hätätilahallituksista. Nyt jos koskaan tulee olemaan sen hätätilahallitusen paikka.

Ei siihen tarvita kuin järkeä, järkeä, ja vielä hiukan järkeä sopivasti nöyryydellä höystettynä.

Jokaisen poliitikon tulisi aina välillä pysähtyä pohtimaan ajaako hän maan etua, puolueen etua vai vain omaa etuaan. Tällainen pohdinta on erityisen paikallaan poikkeustilanteissa, jollainen hallituskausi 2011+ varmasti on.

Näin on juttu.

Kommentti artikkeliin “VASTUULLINEN HALLITUSPOHJA 2011”
 1. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Päivää pekkasiikala!
  Mitä suurimmalla todennäköisyydellä viime vuosien Arkadiaan kiivenneiden poliitikkojen enemmistö on pohdinnoissaan päätynyt lopputulemaan
  – ajanpa omaa etuani.
  Niin ponnetonta, sekavaa ja huteraa on lakien laatimisesta aina viikkotolkulla jatkuneisiin kauppa-auki-vai-kii-tuntia ennen vai..
  Ei ole Alkon hinnastot kunnolla kuivuneet, kun taas vähä %-lisää jne.
  Muistuttaa manselaisten näpertelyä valvojaopen ruoka-annoksen ”säästötalkoissa.”
  Missä ne kaikk älyköt luuraa!?
  Kansanradiossako..
  T Riitta

Jätä kommentti

css.php